Ondernemer slecht verzekerd voor arbeidsongeschiktheid

dinsdag, 2 februari 2010

51 % van het Nederlandse MKB verwacht door de economische omstandigheden straks minder pensioen te krijgen. 40% bouwt op dit moment zelfs een te klein pensioen op om van rond te komen, of heeft helemaal geen pensioen.

Bijna de helft van de ondernemers is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Desondanks ziet de ondernemer de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ondernemers steunen in nipte meerderheid de kabinetsplannen om de pensioenleeftijd te verhogen. Al wil een derde van de ondernemers zelf wel langer doorwerken.

De Amersfoortse, De Inkomensverzekeraar voor ondernemers, en MKB-uitgever BusinessCompleet.nl vroegen 655 ondernemers inzicht te geven in hun verzekeringen voor pensioen en arbeidsongeschiktheid. Ook werd ondernemers gevraagd naar hun verwachtingen voor de toekomst en hun mening over de AOW-plannen van het kabinet.

Geen inkomen bij arbeidongeschiktheid
Verzekeraars doen er alles aan om de ondernemer op de risico’s van arbeidsongeschiktheid te wijzen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ongeveer 1 op de 10 ondernemers hier dan ook mee te maken krijgt. Een belangrijke reden om zich niet te verzekeren is het kostenplaatje. Bijna 1 op de 2 van de 655 respondenten is mede hierdoor niet gedekt. Dit kan rampzalige gevolgen hebben voor het levensonderhoud van het gezin en de continuïteit van het bedrijf. Statistisch gezien zouden van de huidige zelfstandigen er 40.000 arbeidsongeschikt kunnen worden. Daar komt bij dat ruim 30 procent aangeeft dat de pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid stopt.

De Amersfoortse & BusinessCompleet.nl slaan handen ineen
Vanaf januari 2010 gaan De Amersfoortse, De Inkomensverzekeraar voor ondernemers, en BusinessCompleet.nl intensief samenwerken. De Amersfoortse is als inkomensverzekeraar kennispartner van de uitgever geworden en zal haar specifieke kennis gebruiken om de abonnees van BusinessCompleet.nl te ondersteunen. Dit grootschalige MKB-onderzoek is het eerste in een serie. Elk kwartaal zal er een onderzoek plaatsvinden naar relevante trends in het MKB.

(bron: Dit persbericht is op 26 januari 2010 door BusinessCompleet.nl gecommuniceerd, gehele artikel)

Bekijk en vergelijk AOV verzekeringen van De Amersfoortse:
Amersfoortse Groei AOV
Amersfoortse Budget AOV
Amersfoortse Ondernemers AOV
Amersfoortse AOV met ruime vergoedingen
Amersfoortse Jonge Ondernemers AOV

« Terug naar nieuwsoverzicht