AFM richt vizier op AOV voor ZZP er

dinsdag, 17 augustus 2010

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat onderzoek doen naar het uitkeringsgedrag van verzekeraars die arbeidsongeschiktheidspolissen hebben afgesloten met zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). De 'verkenning' valt binnen "de inspanningen om het klantbelang centraal te stellen bij financiële ondernemingen".

De toezichthouder zoekt zzp'ers die problemen hebben met de uitkering van hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, zoals problemen bij de vaststelling van de mate van arbeidsongeschiktheid, doorlooptijden, afwijzingen van ingediende claims en teleurstellingen over de hoogte en duur van de uitkering.

De AFM heeft een oproep geplaatst op de website van vijf belangenorganisaties voor dergelijke ondernemers: VZZP, PZO, ZZP Netwerk Nederland, FNVZelfstandigen en ZZP Nederland.

"We willen ons een beeld vormen over de wijze waarop de afwikkeling van ingediende schadeclaims door verzekeraars plaatsvindt en van de kwaliteit van het afwikkelingsproces."

De keuze voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen wordt ingegeven door het feit dat zij "een hoge premie kunnen hebben en de financiële consequenties van het arbeidsongeschikt raken groot kunnen zijn".(bron: AMWeb

« Terug naar nieuwsoverzicht