Nationale Nederlanden past AOV tarieven aan

maandag, 18 oktober 2010

Met ingang van 16 oktober past Nationale-Nederlanden de tarieven van arbeidsongeschiktheids-verzekeringen (AOV) voor zelfstandigen aan. Het gaat om een verdere differentiatie van het tarief van de Basis AOV, Keuze AOV en Volledige AOV.

De eerste stap die zij hierin doen is het verlagen van de premie voor de zakelijke dienstverlening en het verhogen van de premie in o.a. de bouw, industrie/nijverheid, landbouw en sport/recreatie. Volgend jaar kijken zij naar de risico’s in de overige klassen.

De premiewijziging voor AOV verzekeringen van Nationale Nederlanden geldt uitsluitend voor nieuwe contracten.

Nationale-Nederlanden is vijf jaar geleden gestart met differentiatie van het AOV-tarief voor zelfstandigen. Uitgangspunt is de juiste prijs bij het juiste risico. Dit vraagt periodiek om een aanpassing, overigens zonder het solidariteitsprincipe los te laten. Zij proberen zo de essentie van verzekeren niet uit het oog te verliezen maar proberen deze zo beter in balans te brengen.

Het nieuwe AOV tarief is met ingang van 16 oktober actief.

De actie voor niet-startende ondernemers met een aanvangskorting die gelijk is aan de starterskorting (1e jaar 30%, 2e jaar 15% en in het 3e en laatste jaar 7,5 %) blijft gewoon geldig.

Zie ook:
NN Basis AOV
NN Keuze AOV
NN Volledig AOV

« Terug naar nieuwsoverzicht