Minister tevreden over keuze in AOV markt

maandag, 22 augustus 2011

Minister Kamp van Sociale Zaken heeft in antwoord op Kamervragen van de PvdA-leden Hamer en De Groot hun zorgen over aov-verzekeraars terzijde geschoven.

Volgens Kamp zijn private verzekeraars na afschaffing van de WAZ juist meer variëteit gaan aanbieden in aov's, met uiteenlopende dekking en premiehoogte.

"De private markt biedt een ruime keuze aan verschillende producten, met een verschillende prijs", aldus de minister. Hij zegt geen aanleiding te hebben om te veronderstellen dat zzp'ers met een modaal inkomen zich niet zouden kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. "De zelfstandige heeft ook de keuze om zich niet te verzekeren; deze keuzevrijheid heeft een werknemer niet."

Minister Kamp benadrukt dat "goede informatievoorziening en advisering" van essentieel belang is. Volgens hem hebben "verzekeraars de afgelopen periode al stappen gezet om klanten te helpen bij het maken van een bewuste keuze", wijzend op de invoering van productwijzers en een website voor zzp'ers.

Kamp ziet geen aanleiding actie te ondernemen, nu minister De Jager van Financiën al een pakket maatregelen voorbereidt. Naast regels voor het productontwikkelingsproces noemt Kamp het provisieverbod en hogere vakbekwaamheidseisen.

« Terug naar nieuwsoverzicht