Circa 1 op 3 DGA's heeft aan aov afgesloten

zaterdag, 10 september 2011

Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder 300 dga's, uitgevoerd door Gfk, blijkt dat veel ondernemers vinden dat ondernemen nu eenmaal risico's met zich meebrengt.

Bijna twee op de drie directeuren-grootaandeelhouders (dga's) gaan er vanuit dat alles goed geregeld is als ze arbeidsongeschikt raken. Met het privévermogen of bedrijfsreserves menen de dga's de klap op te kunnen vangen.

Slechts 38% van de dga'sheeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering, zo blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

"Arbeidsongeschiktheid lijkt hiermee een onderschat risico, want 10% van de dga's krijgt ermee te maken", zo stelt NN.

"Of het nu gaat om overlijdensrisico, arbeidsongeschiktheid of pensionering: veel dga's dekken de financiële risico's niet goed af, omdat ze deze laag inschatten", aldus NN.

Van de ondervraagden wil 37% voor zijn 65e stoppen met werken, maar meer dan de helft schat in hier onvoldoende voor opgebouwd te hebben. Van de dga's bouwt 44% het pensioen op bij een verzekeraar, 32% bouwt een oudedagsvoorziening op in het huis of met spaargeld, 24% in een pensioen-BV of het eigen bedrijf.

Ook over het overlijdensrisico maakt de dga zich weinig zorgen: bijna driekwart denkt de gevolgen van overlijden voor de nabestaanden goed geregeld te hebben. Slechts 40% heeft echter een overlijdensrisicoverzekering.

gerelateerd:

Nationale Nederlanden Volledige-AOV
Nationale Nederlanden Instap-AOV
Nationale Nederlanden Basis-AOV
Nationale Nederlanden Keuze-AOV

« Terug naar nieuwsoverzicht