Inkomensverzekeringen voor ondernemers

woensdag, 29 maart 3876

Er bestaat geen wettelijk vangnet voor ondernemers. Daarom is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers, ook wel AOV genoemd.

Hoe zorgt u als ondernemer voor inkomensbescherming? U moet het voor uzelf regelen.

Voor ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders (DGA's) is er geen wettelijk vangnet bij arbeidsongeschiktheid, zoals dat er voor uw werknemers wel is. Als u niet zelf voor uw inkomen zorgt, kan een ongelukje rondom het huis of een blessure op het sportveld uitgroeien tot een financieel probleem.

De meeste ondernemers kunnen het wel een tijdje uitzingen als ze ziek worden. Maar wat als u langer dan een paar maanden niet kunt werken? Of na twee jaar (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt verklaard? Op termijn kunt u een inkomensaanvulling tot bijstandsniveau aanvragen. Maar dat betekent wel een flinke terugval in inkomen. En het kan pas wanneer uw eigen vermogen is uitgeput.

Uit gegevens van verzekeraar Centraal Beheer blijkt dat de gevolgen van arbeidsongeschiktheid niet gering zijn:

34% kreeg te maken met bedrijfssluiting of faillissement
29% moest zelf de re-integratie regelen
23% had onvoldoende middelen voor omscholing
18% kon het studiegeld van de kinderen niet opbrengen
16% moest rondkomen van een bijstandsuitkering
9% moest het eigen huis verkopen

Wie ondernemer is, DGA, een vrij beroep uitoefent of zzp'er is, kan zichzelf verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Daarbij kunt u kiezen voor de hoogte en duur van de uitkering en de mate van bescherming die u nodig vindt. Ook kunt u veelal bepalen hoe lang de wachttijd is voordat de verzekering uitkeert.

Wilt u meer informatie of een AOV verzekering afsluiten? Neem contact met ons op.

U kunt een gratis AOV offerte aanvragen van de goedkoopste AOV zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht