Checklist voor ZZP en AOV

maandag, 23 januari 2012

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kunnen zelfstandigen zichzelf verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Op deze manier voorkom je inkomstenverlies en zorg je ervoor dat je onderneming kan blijven voortbestaan.

Maar hoe werkt de AOV? Welke vorm is handig voor mij? Is het wel of niet noodzakelijk om een dergelijke verzekering af te sluiten? En hoe zit het als mijn situatie verandert?

Bedenk hoe je een inkomstenterugval bij ziekte en arbeidsongeschiktheid kan opvangen. Als zzp´er is hier niets voor geregeld. Denk bijvoorbeeld aan je spaargeld of de inkomsten van je partner, maar reken goed na of dit voldoende is om je uitgaven te dekken op lange termijn.

Je kunt je ook bijverzekeren in de vorm van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of, binnen dertien weken na afloop van je dienstverband of werknemersuitkering, een ziektewetverzekering, WIA of WAO-verzekering via het UWV. Lees hier meer over op Verzekeren voor Zelfstandigen.nl

De speciale website wijst zelfstandig ondernemers de weg naar betrouwbare informatie over het verzekeren van arbeidsongeschiktheid.

Verzekeren voor Zelfstandigen is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars met de Kamer van Koophandel, het Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen.

Wil je daarna offertes ontvangen? Gebruik dan het offerteformulier. Gratis en vrijblijvend.

« Terug naar nieuwsoverzicht