Tweederde ZZP niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid

maandag, 23 januari 2012

Twee derde van de zzp'ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de zzp'ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren.

Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken naar mogelijke financiële risico's bij zzp'ers.

Besparen op de AOV premie kan tot 20% door te kiezen voor een provisieloze AOV.

Om zzp'ers meer inzicht te bieden in deze risico's, is vanaf vandaag de Checklist zzp'er en geldzaken beschikbaar op de website.

Naast arbeidsongeschiktheid zijn er nog drie mogelijke risico's onderzocht die zzp'ers kunnen lopen.

Bijna de helft van de zzp'ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap zijn risico's waar zzp'ers mee te maken kunnen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien zzp'ers op minstens één van de vier geïdentificeerde terreinen een risico lopen.

Checklist zzp'er en geldzaken

Acht van de tien zzp'ers heeft wel eens gekeken naar informatie en/of ondersteuning gevraagd over belangrijke financiële zaken om de risico's te beperken. Uit het onderzoek blijkt dat zij minder vaak de hiervoor genoemde risico's lopen. 25% van de ondervraagde zzp'ers heeft aangegeven behoefte te hebben aan informatie en daarom heeft Wijzer in geldzaken de Checklist zzp'er en geldzaken samengesteld. Een overzicht met tips, betrouwbare informatie en links over onder andere arbeidsongeschiktheid, pensioen, fiscale zaken, zakelijke verzekeringen en administratie. Deze checklist biedt zzp'ers een helpende hand bij het vele uitzoekwerk rondom de financiële zaken die zij moeten regelen.

ga naar de Checklist voor ZZP'ers

« Terug naar nieuwsoverzicht