Opnieuw onderzoek naar AOV producten

maandag, 17 september 2012

Op de markt van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn, in tegenstelling tot de particuliere schadeverzekeringen, relatief weinig aanbieders actief.

Voor het merendeel gaat het om verzekeraars met producten onder eigen naam en voor een klein deel om volmachtproducten en labels. In het onderzoek zijn de standaard arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van verzekeraars meegenomen die zich richten op zelfstandig ondernemers zonder personeel (ZZP’ers) en directeuren-grootaandeelhouders.

Producten die zich richten op een specifieke groep van zelfstandig ondernemers, zoals medici en beoefenaren van vrije beroepen, zijn in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

5 sterren van MoneyView voor Flexibiliteit

De producten die een 5-sterrenrating op Flexibiliteit hebben behaald, onderscheiden zich op een aantal punten van het gemiddelde in de markt. Zo hebben de producten van Aegon AOV, Amersfoortse AOV en de Generali Extra AOV het karakter van een sommenverzekering, waarbij een uitkering wordt verleend bij arbeidsongeschiktheid ongeacht of er sprake is van inkomstenderving. AEGON en Generali (met beide producten) zullen het opgegeven inkomen tussentijds niet toetsen aan het werkelijke inkomen.

De Amersfoortse verlangt daarentegen elke drie jaar een opgave van het inkomen van de verzekerde over de drie voorgaande kalenderjaren. De vier 5-sterrenproducten kennen daarnaast de hoogste maximum aanvangsleeftijd ten opzichte van wat marktconform is.

AEGON en Generali zijn eveneens flexibel als het gaat om uitkeringsduren: naast een uitkering tot aan de gekozen eindleeftijd, bieden zij ook kortere uitkeringsduren aan. Tot slot kan bij De Amersfoortse 90% van het gemiddelde inkomen verzekerd worden, in tegenstelling tot de overige verzekeraars, die voor het merendeel 80% hanteren.

Het nieuwe Special Item van MoneyView: deze kunt u vinden door op de onderstaande link te klikken, u komt dan terecht op de MoneyView Special Item-website. webpagina MoneyView

« Terug naar nieuwsoverzicht