Aanpassingen MOVIR AOV

maandag, 1 oktober 2012

Movir heeft opnieuw onderzocht of haar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, tarieven en dekkingen aansluiten op haar doelgroep, medische en zakelijke professionals.

Op basis van dit onderzoek heeft MOVIR besloten per 1 januari 2013 een aantal wijzigingen door te voeren. In dit nieuwsbericht informeren wij u hierover.

Eindleeftijd 66 en 67 jaar ook mogelijk

De overheid heeft besloten de AOW-leeftijd te verhogen tot 67 jaar. Movir ziet ook dat door de vergrijzing en het toenemende aantal parttimers er een tekort aan medische en zakelijke professionals zal ontstaan.

Zelfstandigen werken steeds vaker door na hun 65ste verjaardag. Daarom biedt MOVIR met ingang van 1 januari 2013 de eindleeftijd 55, 60, 62, 65, 66 én 67 jaar aan, met uitzondering voor verloskundigen en dierenartsen die werken met landbouwhuisdieren*

Tariefstelling fysiotherapeuten fors omlaag

De fysieke werkbelasting van fysiotherapeuten is de afgelopen jaren verminderd door taakverschuivingen. De mentale belasting is daarentegen door de toegenomen regelgeving gestegen. Dit laatste ziet MOVIR met name bij oudere fysiotherapeuten.

De schadecijfers tonen per saldo een positiever beeld. Daarom verruimde MOVIR medio 2011 al de eindleeftijd tot 65 jaar.

Per 1 januari 2013 kunnen fysiotherapeuten ook kiezen voor de eindleeftijd 66 en 67 jaar.

Bovendien verlaagt MOVIR dan de tariefstelling van de langlopende verzekering.

Schadelast dierenartsen daalt, maar blijft hoog

De schadelast onder dierenartsen blijft hoog, ondanks de inzet van specifieke preventie. De schadelast onder dierenartsen gezelschapsdieren ligt beduidend lager dan die van de overigen dierenartsen. Daarom voert MOVIR per 1 januari 2013 een verdere premiedifferentiatie door. Voor dierenartsen gezelschapsdieren tot 40 jaar verlagen zij de premie van de langlopende verzekeringen met 10%. Bovendien geldt dan voor deze beroepsgroep geen beperking van de eindleeftijd meer.

Voor dierenartsen die werken met landbouwhuisdieren blijft deze beperking wel bestaan. Bovendien wordt voor deze groep de premie van de langlopende verzekering met 26% verhoogd.

*verloskundigen en dierenartsen gemende praktijk en landbouwhuisdieren kunnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluiten tot eindleeftijd 60 jaar. Zelfstandige verloskundigen kunnen alleen voor 55 jaar kiezen.


Wilt u meer informatie of een AOV verzekering van MOVIR afsluiten? Neem contact met ons op.

U kunt een gratis AOV offerte aanvragen van de goedkoopste AOV zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht