Verruiming begrip zakelijke professionals bij MOVIR

vrijdag, 28 maart 7817

Alle zakelijke professionals op minimaal HBO niveau kunnen zich bij Movir melden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarbij is de branche niet bepalend, maar de werkzaamheden.

Met andere woorden: Movir verzekert niet alleen de directeur van een adviesbureau, maar ook van een fabriek als hij uitsluitend leidinggevende taken heeft.

Uitgezonderd zijn artistieke beroepen, beroepen in strijd met ING business principes en werkzaamheden in gewelddadige omstandigheden.

Zuiver beroepscriterium

Met zo’n ruime definitie zou een uitbreiding van de beroepenlijst overbodig lijken. Movirdirecteur Louis van Drunen licht toe: “Movir werkt met een heel zuiver beroepscriterium bij het vaststellen van de mate van arbeidsongeschiktheid en de re-integratie in het eigen beroep. Daarom zijn voor ons specifieke beroepen nog steeds van belang. Uit recente onderzoeken blijkt dat dit zuivere beroepscriterium voor veel professionals een belangrijke reden is om voor Movir te kiezen. We zien dan ook een stijging van het aantal aanmeldingen uit de zakelijke markt. Aangezien we in deze markt verder willen groeien is het voor ons een logische stap om nu met deze uitbreiding te komen.”

(bron: MOVIR)

« Terug naar nieuwsoverzicht