Premieverhoging en aanpassingen Generali

dinsdag, 11 juni 2013

Door het groeiend aantal (langdurige) claims heeft Generali helaas de premie moeten verhogen. Dit geldt voor de premie van de beroepsklassen 2, 3 en 4.

Voor verzekeringen die na 31 augustus 2012 zijn afgesloten, geldt de nieuwe premie pas na een looptijd van 1 jaar. De premie past Generali dan aan op de hoofdpremievervaldatum.

Nieuwe voorwaarden Generali
De nieuwe voorwaarden stuurt Generali naar haar relaties. Samen met een nieuwe polis en de uitleg wat er wijzigt in de voorwaarden. Oók naar de relaties die arbeidsongeschikt zijn. De nieuwe voorwaarden gelden voor hen pas op het moment dat ze weer arbeidsgeschikt zijn. Toch heeft Generali ervoor gekozen de voorwaarden nu al te sturen. De meeste informatie uit de voorwaarden geldt namelijk ook in de huidige situatie en is voor de relatie veel begrijpelijker geschreven en ingedeeld. Bij de voorwaarden ontvangen de relaties een overzicht met wat er gewijzigd is in de voorwaarden.

Ingangsdatum nieuwe premie en voorwaarden
De nieuwe voorwaarden gaan in op het moment dat de nieuwe premie ingaat, dit is vanaf augustus:
- Als de premievervaldatum in augustus is, dan past de verzekeraar de premie aan op die datum.
- Valt de premievervaldatum niet in augustus? Dan past de verzekeraar de premie ook in augustus aan. Zij doen dit dan op dezelfde dag als de dag van de premievervaldatum. Zo kan de aanvullende premie die de relatie moet betalen, gebaseerd worden op volledige maanden. Dus is de premievervaldatum van de relatie 27 oktober 2013, dan gaat de nieuwe premie in op 27 augustus 2013.
- Voor beroepsklassen waar geen premieverhoging voor geldt, gaan de voorwaarden in op de dezelfde dag in augustus als de dag van hun premievervaldatum.

Incasseren aanvullende premie
Als de relatie niet per maand betaalt, dan incasseren Generali de aanvullende premie, vanaf augustus tot de eerstvolgende premievervaldatum, als volgt:
- Betaalt de relatie via automatische incasso? Dan schrijft Generali in augustus de premie van zijn rekening af.
- Betaalt de relatie via acceptgiro? Dan ontvangt hij een acceptgiro met aanvullende premie bij de polis.

Nieuwe productnamen
Een aantal producten heeft de verzekeraar vervangen. Relaties met deze producten ontvangen een polis met de nieuwe productnaam en bijbehorende voorwaarden.

« Terug naar nieuwsoverzicht