Reaal past eindleeftijd Reaal AOV aan

vrijdag, 16 augustus 2013

Vanaf 1 oktober 2013 biedt REAAL klanten de mogelijkheid om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten met als eindleeftijd 66 of 67 jaar. Hiermee speelt REAAL in op de wettelijke verhoging van de AOW-leeftijd.

Door deze verhoging lopen klanten bij arbeidsongeschiktheid namelijk het risico op een gat in hun inkomen. REAAL wil klanten actief wijzen op de gevolgen en de mogelijkheden. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie en leest u wat u kunt verwachten.

Wat kunt u verwachten?

De verhoging van de eindleeftijd is mogelijk voor de volgende verzekeringen:

- UNIM AOV
- UNIM Plus AOV
- UNIM AOV voor Werknemers
- Ondernemers AOV.

Vanaf 1 oktober 2013 kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering met eindleeftijd 66 of 67 jaar afsluiten. Bij aanvragen die eerder ingaan dan de genoemde datum, is een voorlopige dekking met de eindleeftijd 66 of 67 jaar niet mogelijk. De nieuwe premie kunt u vanaf 1 oktober 2013 berekenen met de offertemodule op het extranet van REAAL.

Premie indicatie

In de periode tot 1 oktober 2013 kunt u helaas nog geen offerte aanvragen. U kunt dit wel aangeven op het aanvraagformulier. Hieronder vindt u de premie indicatie voor de meest voorkomende dekkingsvarianten.

Kiest een klant met een Ondernemers AOV voor een eindleeftijd van 67 jaar? Dan wordt de premie tussen de 7% en 11% verhoogd. Deze verhoging is afhankelijk van de leeftijd bij ingang van de verhoging. De opslag geldt voor een gelijkblijvend standaard tarief. De premieverhoging voor klanten met een UNIM AOV, UNIM Plus AOV, UNIM AOV voor Werknemers vindt u in de UNIM Tabel Premieverhoging in de bijlage.

Verhogen zonder medische waarborgen

Klanten die op 1 oktober 2013 een UNIM AOV, UNIM Plus AOV, UNIM AOV voor Werknemers of een Ondernemers AOV van REAAL hebben, kunnen hun REAAL verzekering tot 1 juli 2014 aanpassen zonder medische waarborgen. Dit ongeacht hun leeftijd. Deze mogelijkheid geldt dus ook voor klanten die tussen nu en 1 oktober 2013 één van de genoemde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen afsluiten.

« Terug naar nieuwsoverzicht