REAAL verbetert AOV's op diverse voorwaarden

donderdag, 18 februari 2016

REAAL heeft de voorwaarden van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s) op diverse punten verbeterd. Dit maakt de voorwaarden gunstiger voor klanten. De aanpassingen gelden voor de huidige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van REAAL. Dit zijn alle bestaande arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die na 1 mei 2010 zijn afgesloten.

De wijzigingen gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2016. In dit bericht leest u wat de belangrijkste aanpassingen in de voorwaarden zijn.

Verbeteringen REAAL AOV’s:

• De volgende zin wordt uit de voorwaarden verwijderd: ‘wij zien gebreken en persoonlijkheidsstoornissen niet als stoornis in de betekenis van deze verzekering.’
• Arbeidsongeschiktheid als gevolg van orgaandonatie is verzekerd.
• Bij een eigenrisicotermijn van 2 jaar betaalt de klant voortaan geen premie over de laatste 2 jaar voordat hij de afgesproken eindleeftijd bereikt.
• Bij het bepalen van de mate van beroepsarbeidsongeschiktheid gaat REAAL uit van de werkzaamheden die horen bij het beroep dat op de polis staat en zoals die gewoonlijk in dat beroep worden uitgevoerd. De verwijzingen naar aanpassingen in de werkzaamheden, taakverschuivingen en beschikbaarheid van werk verwijder REAAL uit de omschrijving van beroepsarbeidsongeschiktheid.

Verbeteringen van de REAAL Ondernemers AOV:

• De volgende zijn wordt uit de voorwaarden verwijderd: 'Het postwhiplashsyndroom valt in ieder geval niet onder de dekking van deze verzekering.'
• Bij een verlaging van de verzekerde jaarrente beoordeelt REAAL de gezondheid van de klant niet opnieuw. Dit zetten zij nu duidelijker in de voorwaarden.
• De bepaling dat een arbeidsongeschikte verzekerde toestemming van Reaal moet vragen als hij zijn bedrijf binnen 1 jaar arbeidsongeschiktheid wil verkopen of beëindigen, verdwijnt uit de voorwaarden.
• Klanten kunnen een onafhankelijke second opinion aanvragen over de mate van arbeidsongeschiktheid of de periode van uitkering.
• Begint een klant tijdens de looptijd van zijn verzekering met een vechtsport of duiksport? Dan hoeft hij dit niet meer bij REAAL te melden.

Verbeteringen van REAAL UNIM AOV, UNIM Plus AOV en UNIM AOV voor werknemers:

• De leeftijd waarop verhoging van het verzekerd dagbedrag nog mogelijk is, gaat omhoog van 55 naar 58 jaar.
• Voor een verlaging van het verzekerde dagbedrag beoordeelt REAAL de gezondheid van de klant niet opnieuw. Dit zetten zij nu duidelijker in de voorwaarden.
• REAAL biedt klanten de mogelijkheid om de dekking van deze verzekeringen tijdelijk te stoppen. In de praktijk deden zij dit al en REAAL voegt dit nu ook toe aan de voorwaarden.
• REAAL vervangt de arbitrageregeling door de mogelijkheid een onafhankelijke second opinion aan te vragen over de mate van arbeidsongeschiktheid of de periode van uitkering.

Extra verbeteringen van de REAAL UNIM AOV:
In de uitleg over wat Reaal verstaat onder ‘beroepswerkzaamheden’ vervalt de volgende regel ‘Bij het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid houden we rekening met het inkomen dat u nog verdient met het beroep dat bij ons het laatst bekend is’.
Arbeidsongeschiktheid door besmetting met de MRSA-bacterie of het Hepatitis-B virus was al verzekerd voor bepaalde medisch specialisten. Dit breiden we uit naar alle medische beroepen. Dit staat al in de voorwaarden van de UNIM Plus AOV en REAAL voegt dit nu ook in deze voorwaarden toe.

Verbeteringen van REAAL UNIM AOV en UNIM Plus AOV:

• Klanten ontvangen een eenmalige extra uitkering bij langdurige, volledige arbeidsongeschiktheid. Deze regeling bestond al en nu voegt REAAL die ook toe aan de voorwaarden. Kijk voor meer informatie op reaal.nl/aov.

Om welke AOV producten van REAAL gaat het?

De aanpassingen gelden voor de volgende producten:

Ondernemers AOV 0510
UNIM AOV 0510
UNIM Plus AOV 0510
UNIM AOV voor werknemers 0510

Wanneer past REAAL de voorwaarden aan?

De voorwaarden past REAAL in april 2016 daadwerkelijk aan. Ze gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016. Klanten met een Reaal AOV waarvan de voorwaarden wijzigen, informeert REAAL schriftelijk.

Offerte aanvragen

« Terug naar nieuwsoverzicht