Goedkoopste en meest flexibele AOV volgens Moneyview

woensdag, 27 mei 9863

De premieverschillen tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor (zelfstandige) ondernemers zijn groot. Uit een onderzoek van financieel onderzoeksbureau MoneyView blijkt dat de premie van de duurste AOV gemiddeld 53 procent hoger ligt dan de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Moneyview verwacht daarbij dat de premies de komende jaren zullen stijgen door de verhoogde schadeclaims.

Goedkoopste en meest flexibele AOV

In het onderzoek, dat u hier kunt opvragen, komen twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Allianz als goedkoopste uit de bus. Het ene verzekeringsproduct, Allianz Absoluut AOV, geeft een dekking van maximaal 50.000 euro per jaar.

Allianz AOV Absoluut is een sommenverzekering.

Dat betekent dat er altijd wordt uitgekeerd als de verzekerde (deels) arbeidsongeschikt raakt, ongeacht de hoogte van de inkomensderving.

Bij de andere voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering, Allianz Essentie AOV, wordt alleen de daadwerkelijke inkomensschade vergoed tot ten hoogste 120.000 euro per jaar bedragen. Dit is een zgn. schadeverzekering.

Naast de goedkoopste verzekeringen onderscheidt het onderzoek van Moneyview ook vier arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die ondernemers de meeste flexibiliteit bieden:

AveroAchmea Inkomen Continu Compleet
Generali AOV Exact
Generali AOV Extra
Allianz Absoluut AOV.


Deze vier AOV's zijn het meest flexibel door de vele indexeringsmogelijkheden om de verzekering voor de toekomst waardevast te houden en de mogelijkheid tot aanvullende dekkingen, zoals een uitkering bij zwangerschap of een extra uitkering bij een ongeval.

« Terug naar nieuwsoverzicht